KICKSTART til RØGFRI skoletid på F.G.U. – S.T.X. – H.F. – H.H.X. – H.T.X. – T.E.C. – S.O.S.U. -E.X.U. & 10.klasse

Efter vores succes med at skabe en RØGFRI skoletid i udskolingen – er der i samarbejde med Statens Institut for Folkesundhed blevet udviklet et Stand-Up Foredrag målrettet Ungdomsuddannelserne i Danmark.

Alle ungdomsuddannelserne.

Med Teaterforedraget Act on it – don’t smoke 16+ er vi med til at implementere regeringens & aftalepartiernes Tobakshandleplan vedtaget den 18.december 2019, om RØGFRI skoletid til jeres lærere og elever på din ungdomsuddannelse.

Act on it – don ́t smoke 16+” præsenteres som et almindeligt foredrag om tobak/rygning, hvor vi møder den sleske tobakssælger, der vil overbevise de unge om, at det er cool at ryge. Undervejs i “foredraget” sker der noget som gør at vores “sælger” bliver nød til at fortælle de unge mennesker sandheden om tobak.

Teaterforedraget vækker grin, tårer og samtidig formidles der en masse faktuel viden om tobak til de unge.

Vi klæder de unge på til at sige nej tak til cigaretter, E-cigaretter, vandpibe og snus. og indgyder håb til de rygere der gerne vil holde op.

Stand-Up Teaterforedraget Act on it – don’t smoke 16+ er en kæmpe succes blandt de unge, da formidlingen bliver gjort uden løftet pegefinger, men som en hjælpende hånd i tæt samarbejde med STOPlinien.

I “Act on it – don’t smoke” medvirker skuespiller Thomas Milton samt forskningsoverlæge, ph.d, MPH/Danmarks første professor i tobaksforebyggelse Charlotta Pisinger.

Plug and play
Act on it – don’t smoke
kan opføres hvor som helst – da det er iscenesat som et foredrag – derfor er det plug and play , da vi ved at hverdagen på mange skoler er travl.

Uddrag af regeringens & aftalepartiernes Tobakshandleplan vedtaget den 18.december 2019

NATIONALE REGLER FOR RØGFRI SKOLETID PÅ UNGDOMSUDDANNELSER

– Det vil være uddannelsesinstitutionernes opgave at gå i gang med disse initiativer med det samme. Lovkravet om røgfri skoletid for ungdomsuddannelserne skal således gælde fra sommerferien 2021. Det vil, ligesom i dag, være op til uddannelsesinstitutionerne at beskrive i rygepolitikken, hvilke konsekvenser det skal have at overtræde rygepolitikken.

Derudover opfordrer aftalepartierne til, at man lokalt træffer beslutning om at lade lærere og medarbejdere være omfattet af kravet.